FourFriends
Återförsäljare         Distributors         Press

Glutenfritt

Alla våra recept till hund och katt är garanterat glutenfria så behöver du inte ta hänsyn till den aspekten vid val av fodersort till ditt djur.
Vi har valt ris
När man tillverkar torrfoder måste man använda sig av någon form av kolhydratkälla för att kunna ”forma” kulorna på maten. För hunden och speciellt för katten har inte kolhydratkällan så stor näringsmässig betydelse, men vi har märkt att vissa råvaror tolereras av fler än andra och därför har vi valt ris med lite potatis på hundmaten och ris med lite majs på kattmaten. Det är också viktigt att kolhydratkällorna är ordentligt förvällda för annars kan de fyrbenta få problem med lösa magar.

Ingen av dessa råvaror, ris och potatis, innehåller gluten(ett vegetabiliskt protein som på senare tid uppmärksammats som ett mindre bra alternativ till karnivora djur). Man kan inte säga att hundar och katter lider av glutenintolerans (celiaki), men man har märkt att de har mycket svårt att bryta ner gluten eftersom de har en annan enzymsammansättning i kroppen än vad vi människor har. Därför är alla våra recept glutenfria.
@fourfriendssverige   på   Instagram   #fourfriendssverige
FourFriends Sverige
Signalistgatan 7
721 31 Västerås
Tel: 021-471 72 00
Fax 021-471 72 01
info@fourfriends.se
Har du frågor eller funderingar, tveka inte att
ta kontakt med oss. Klicka här >
©FourFriends Sverige
FourFriends marknadsförs av Lupus Foder , Västerås.